Annons

Riksgälden: Staten höll i slantarna i augusti

Statens betalningar resulterade i ett underskott på 15,8 miljarder kronor i augusti. Riksgäldens prognos pekade mot ett underskott på 23,1 miljarder kronor.

Det rapporterar Riksgälden.

Skatteinkomsterna blev cirka 2 miljarder högre än prognos, och utgifterna från ett antal myndigheter var samtidigt lägre än beräknat.

Riksgäldens nettoutlåning till myndigheter med flera var 2,2 miljarder kronor lägre än prognos, främst på grund av högre inlåning från myndigheter.

Räntebetalningarna på statsskulden var 0,1 miljarder kronor högre än prognos.

Statens betalningar gav ett överskott på 49,7 miljarder kronor under tolvmånadersperioden till och med oktober.

Statsskulden var 1.352 miljarder kronor i slutet av oktober.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?