1515

Riksdagsledamoten Börje Vestlund har avlidit

Socialdemokraten Börje Vestlund har gått bort. Han blev 57 år gammal.

Bild:TT

"Vi har förlorat Börje Vestlund och med honom en viktig kämpe för människovärdet. Vi kommer att sakna honom och mina tankar finns hos hans nära och kära", skriver partiledaren och statsministern Stefan Löfven (S) i ett uttalande.

Riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) sörjer en nära vän och kollega. Tillsammans har de länge arbetet med hbt-frågor och bland annat suttit i EU-nämnden tillsammans.

"Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Han svek aldrig hbt-frågorna, utan där var han en klippa under många år. Det var alltid han som bjöd in till prideparaderna och såg till att vi samordnade oss. Han var en väldigt varm människa, som visade väldigt mycket omtanke om sina medmänniskor", säger hon till TT.

Börje Vestlund insjuknade på tisdagen och avled på fredagseftermiddagen i sviterna.

"Det känns overkligt, det var inte så länge sedan vi pratade. Vi hoppas alla att han skulle bli bra igen. Det var väntat med tanke på hur allvarligt läget var, men samtidigt blir det en chock. Hoppet övergav en inte", säger Hillevi Larsson.

S-gruppledaren Anders Ygeman informerade sina partikollegor i riksdagen genom ett mejl på fredagskvällen.

"Vi minns Börje som en färgstark person med stort hjärta. Med sin personlighet gjorde han avtryck och berörde många, i vilka sammanhang han än befann sig", skriver han i ett uttalande.

Börje Vestlund var invald för Stockholms kommuns valkrets och valdes in i riksdagen 2002. Han var också ordförande i riksdagens hbt-grupp och var tidigare aktiv inom RFSL.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?