Annons

Riksdagen säger ja till utökad anhöriginvandring

Riksdagen säger ja till att lätta på reglerna för familjeåterförening för, i första hand, personer som under senare år kommit till Sverige undan kriget i Syrien. Samtidigt förlängs den ordning som säger att tillfälliga, inte permanenta, uppehållstillstånd ska vara det normala för de som får stanna. 

Foto:TT

Lagen tillkom efter flyktingkrisen 2015 och går ut i sommar. Nu förlänger riksdagen den till den 20 juli 2021.

Moderaterna och Sverigedemokraterna röstade emot att lätta på reglerna för familjeåterförening. 

De röstade också emot att förlänga den tillfälliga så kallade gymnasielagen som ger ensamkommande unga en ny möjlighet att stanna för att kunna slutföra studier.

Vänsterpartiet röstade som enda parti emot en förlängning av de hårdare reglerna för uppehållstillstånd – partiet anser att Sverige borde återgå till den mindre strikta asyllagstiftning som gällde fram till flyktingkrisen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?