Annons

Riksbanken har uppgraderat delar av guldreserven

Riksbanken uppgraderade under förra året en del guldreserven genom att byta ut guldtackor som inte uppfyllde standarden mot nya guldtackor med LGD-standard. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Riksbanken har en guldreserv som totalt uppgår till 125,7 ton guld, varav nästan hälften av förvaras i Storbritannien där världens största kommersiella guldmarknad, London Bullion Market, har sin bas. 

För att kunna handla med guld på London Bullion Market krävs att guldtackorna uppfyller en speciell standard benämnd London Good Delivery, LGD. För att säkerställa att Riksbanken har en så likvid och omsättningsbar guldreserv som möjligt, uppgraderade Riksbanken under 2017 den del av guldreserven som inte uppfyllde LGD-standard genom att byta ut guldtackor som inte uppfyllde standarden mot nya guldtackor med LGD-standard. Utbytet omfattade 15,6 ton guld. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?