1515

Rhovac ökar förlusten

Det Spotlight-noterade bioteknikbolaget Rhovac, verksamt inom immunterapi, redovisar ett resultat före skatt på -13,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-11,5).  

Bolagets totala intäkter steg till 6,1 miljoner kronor (3,6) och utgörs av anslag från EU:s innovationsfond Horizon 2020.

Likvida medel uppgick till 58 miljoner kronor vid periodens utgång (110). 

Kostnaderna ökar i takt med den eftersträvade rekryteringstakten i fas 2b-studien, enligt bolaget.

”Pandemieffekterna avtog markant under andra kvartalet och vi går nu med raska steg mot full rekrytering i fas 2b-studien i prostatacancer, Bravac”, skriver vd Anders Månsson i rapporten.

Parallellt med fas 2b-studiens färdigställande gör bolaget också kompletterande pre-klinisk och formuleringsutveckling. 

”Senare i höst kommer vi även att kunna presentera resultat från långtidsuppföljningen av patienterna i fas 1/2-studien. Efter september månad kommer rekryteringen till fas 2b-studien att upphöra och vi befinner oss då på upploppet mot ett studieresultatsom beräknas komma cirka ett år senare. Vi och ett antal externa intressenter väntar på detta resultat med spänning och tillförsikt”, skriver vd.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?