Revisorer dömer ut bokföring på Frankfurtnoterade Stockholm IT Ventures

Stockholm IT Ventures, med notering i Frankfurt, kritiseras för svårtillgänglig bokföring. Bolaget har bland annat värdesatt sin nya plattform för kryptovalutor till 30 miljoner kronor – en bedömning revisorerna inte delar.

Överlag har revisorerna varit kritiska i sin senaste revisionsberättelse där det nämns att företaget inte betalar sina skatter i tid och har så lågt eget kapital att man borde upprätta en kontrollbalansräkning enligt lagen, något SVT rapporterade om på onsdagskvällen.

Efter revisionsberättelsen har en av revisorerna slutat. Anthony Norman, vd säger till SVT att riskprofilen kring bolaget kan uppfattas som hög med tanke på att man gått igenom en tuff period sedan 2015 och framåt.

Stockholm IT Ventures har flera personer med tveksam bakgrund enligt SVT:s rapportering. Styrelseordförande Roger Tamraz har exempelvis pekats ut för att ha kört omkull Libanons största bank, och han har gett donationer till Bill Clinton vilket senare resulterat i kritiska artiklar och utfrågningar i USA. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?