Annons

Revanschsuget spelbolag hoppas på 2020

Spelbolaget Scout Gaming har inte haft en rolig börsresa sedan noteringen 2017 – men sedan i höstas har kursen dubblerats.

Fredagsmorgonens bokslut för 2019 visar att intäkterna växte med 117 procent och nu hoppas bolaget på gröna siffror 2020.

Scout Gamings bokslut för 2019 visar intäkterna intäkterna i fjolårets sista kvartal landade på 10 miljoner kronor jämfört med 4,6 Mkr motsvarande kvartal 2018.

”Vi har både positivt kassaflöde och positivt ebitda-resultat inom räckhåll. Samtidigt ser vi väldigt goda tillväxtmöjligheter”, säger finanschefen Billy Degerfeldt.

”Därför avstår vi från att ge en uttalad prognos om gröna siffror för 2020 eftersom om tillväxtmöjligheter dyker upp vill vi kunna investera”, fortsätter han.

Scout har gjort ett flertal nyemissioner sedan noteringen då intäkterna dröjt längre än vad bolaget räknat med.

Kommer ni att behöva ta in mer pengar?
”Vi har inget behov av ytterligare kapital och tackade dessutom nej till intressenter i den senaste emissionen”, säger Billy Degerfeldt.

Vid utgången av 2019 hade Scout 21,5 Mkr i kassan och bolaget tog in ytterligare 36 Mkr i en riktad nyemission i januari medan kassaflödet från löpande verksamheten uppgick till minus 2,6 Mkr i det fjärde kvartalet.

Scout levererar en plattform för så kallad ”daily fantasy sports”, det vill säga spel likt Drömelvan där man sätter ihop ett lag med riktiga spelare inom exempelvis fotboll, sedan får man poäng baserat på till exempel hur många mål en spelare gör i riktiga matcher. Spelet går ut på att samla ihop fler poäng än andra spelare.

Det som har drivit Scouts aktiekurs på sistone är två nya avtal: Norsk Tipping – Norges motsvarighet till Svenska Spel – och Stockholmsbörsnoterade Net Ent.

”Norge är ett stort fantasyland. När vi har testat våra egna gratislösningar har vi haft över 200.000 spelare, så för Norsk Tipping är det här en väldigt attraktiv vertikal”, säger Billy Degerfeldt.

”Avtalet med Net Ent är en backend-lösning. Tidigare har det tagit tid för operatörer att integrera vår produkt men avtalet med Net Ent innebär att operatörer som vill lansera väldigt snabbt nu kan göra det”, fortsätter Billy Degerfeldt.

Fantasysport är stort i USA och det har aktualiserats i och med legaliseringen av sportspel. För närvarande dominerar Fanduel och Draftkings inom vertikalen.

”Vår pitch är att fantasysport är en mångmiljardmarknad i USA och ett måste för operatörer som vill verka på den marknaden. Varför inte också i Europa?”, säger Billy Degerfeldt.


Innehåll från Visiba CareAnnons

Digitala vårdmöten är här för att stanna

Med hjälp av AI-teknik guidar Visiba Cares tjänst Red Robin patienter och vårdpersonal. 
Med hjälp av AI-teknik guidar Visiba Cares tjänst Red Robin patienter och vårdpersonal. 

Behovet och användandet av digitala lösningar inom vården har ökat drastiskt under coronapandemin. Dessa lösningar kommer fortsätta att nyttjas även efter krisen, menar Peter Tyreholt, produktchef på Visiba Care, och pekar på mer patienttid för vårdgivaren som en av många fördelar. 

Efter coronavirusets utbrott har vården tagit stor plats i debatter och på nyhetssidor. Vårdpersonal är hårt belastad och vård som inte är kopplad till pandemin har skjutits upp. 

- Det kommer inte bli en tydlig avslutning på covid-19 i Sverige inom förutsebar tid, utan vi kommer förmodligen behöva leva med pandemin länge. Samtidigt finns det ett stort behov att börja beta av den vård som blivit uppskjuten. Då är digitala lösningar ett viktigt stöd för att kunna hantera en längre period av en pandemi och samtidigt få den övriga verksamheten att fungera, säger Peter Tyreholt, produktchef på Visiba Care.

Dramatisk ökning av digitala vårdmöten under coronakrisen

Visiba Care grundades 2014 och har sedan dess gett vården möjlighet att möta patienter digitalt, antingen via videosamtal eller chatt beroende på ärende. Behovet av digitala vårdmöten har skjutit i höjden under rådande kris – sedan 11 mars har volymen av digitala möten per dag ökat med 660 procent. 

- Vi har haft en del att göra, milt uttryck. Många av våra befintliga kunder har varit oerhört flexibla i sina arbetssätt och flera av dem ställde om på dagen, säger Peter Tyreholt. 

EXTERN LÄNK: Så funkar Visiba Cares lösning  

Lätt för vårdorganisationer att anpassa sitt vårdutbud med plattformen

Bolaget riktar sig främst till stora vårdorganisationer – som regioner, kommuner eller större privata vårdgivare – till vilka de levererar en skalbar digital plattform under organisationens eget varumärke där de kan öppna en eller flera digitala mottagningar och anpassa sina erbjudanden. Detta har många också gjort under våren. Peter Tyreholt berättar:

- Ett exempel är vårdcentralerna Bra Liv, som är Jönköpings primärvård. De har flera gånger konfigurerat sina vårderbjudanden för att anpassa sig efter händelseutvecklingen av viruset, till exempel att patienter med luftvägssymtom först tas emot digitalt och nu senast för att hantera det utökade uppdraget runt provtagning.

EXTERN LÄNK: Läs hur Visiba Care med hjälp av AI-teknik guidar patienter till rätt plats i vårdkedjan

Peter Tyreholt tror inte att svensk sjukvård kommer att återgå till det normala när väl pandemin har lagt sig. Undersökningar visar exempelvis att både patienter och vårdutövare ställer sig positiva till digitala möten efter att ha provat dem.

- Det har också pratats länge om att flytta point of care, alltså var du behandlas, så nära hemmet som möjligt. Detta kommer nu att öka kraftigt eftersom det blivit tydligare än kanske någonsin att centrala samlingsplatser är sårbara när något är smittosamt, säger han och avslutar:

- Digitalisering erbjuder helt nya sätt att organisera vården och den möjliggör att man kan automatisera många processer, vilket frigör livsviktig tid som vårdgivarna kan lägga på sina patienter istället. 

Fakta Visiba Care
Visiba Care lanserades 2014 och är idag Nordens ledande plattform för digitala vårdbesök. Plattformen används av över hälften av Sveriges regioner, på över 1 500 mottagningar och inom en stor bredd av vårdverksamheter, både inom hemsjukvård, primärvård och specialistvård. Visiba Care har stor erfarenhet av att hjälpa vårdgivare att komma igång och framgångsrikt införa digitala vårdmöten.
Läs mer på www.visibacare.com 

Mer från Visiba Care

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visiba Care och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?