Annons

Revanschsugen svensk trea i kock-EM

Än lever Sebastian Gibrands dröm om att vinna Bocuse d´Or i franska Lyon, världens mest prestigefyllda kocktävling. I den europeiska uttagningen, Bocuse d'Or Europe i Estlands huvudstad Tallinn på fredagen, kom nämligen svensken trea och har därmed kvalificerat sig.

Sebastian Gibrand.
Sebastian Gibrand.Foto:Amir Nabizadeh/TT

De tio bästa lagen gick vidare till Bocuse d´Or. Norge vann uttagningen före Danmark, så det var alltså alltigenom nordiskt i topp.

Den stora världsfinalen i Lyon går av stapeln i juni nästa år. Och Gibrand är väldigt revanschsugen. I fjol kom han nämligen tvåa i världsfinalen.

I en TT-intervju i början av oktober sade Gibrand att han legat i hårdträning sedan i januari.

”Jag var inte så nöjd med min placering sist, när jag gick upp prispallen som tvåa så kände jag att jag skulle vilja se om jag klarar att vinna den här tävlingen. Det är otroligt roligt att få utmana världens bästa kockar”, sade han.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera