Hoppa till innehållet

Annons

Revansch för herrklassikern efter pandemin – ”säljer ännu mer av kostym och kavaj”

Herrklädesföretaget Oscar Jacobson hade ett tufft fjolår. Efter en lika jobbig vår har trenden äntligen vänt och bolaget förväntas sig ändå svarta siffror på sista raden i år. 

”Vi har sålt tre gånger så många slipsar den här hösten jämfört med 2019”, säger företagets vd Richard Woodbridge. 

Richard Woodbridge, vd Oscar Jacobson.
Richard Woodbridge, vd Oscar Jacobson.Foto:Cornelia Jönsson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från Uppsala UniversitetAnnons

Elektroteknik driver teknikutvecklingen

Under första året på utbildningen får ingenjörerna bygga om en bil till en elbil.
Under första året på utbildningen får ingenjörerna bygga om en bil till en elbil.

Sveriges behov av kompetens inom elektroteknik ökar i takt med samhällets krav på elektrifiering och grön omställning. Uppsala universitet är en av landets främsta läroanstalter inom elektroteknik och står redo att utbilda en ny generation av ingenjörer och specialister.

Framtidens stora utmaningar kräver kompetens inom elektroteknik. Elektrifiering av fordonsflottan och industri samt utveckling av kraftelektronik är bara några av de stora förändringarna som står inför oss. För att möta dessa krav och möjliggöra för nya innovationer behövs en stark och kompetent arbetskraft.

Uppsala universitet erbjuder en omfattande utbildning inom elektroteknik. Programmen inkluderar både civil- och högskoleutbildning, med fokus på praktiska projekt där eleverna får möjlighet att bygga och arbeta med elsystem inom olika tillämpningsområden.

Läs mer om högskoleingenjörsprogrammet på Uppsala universitet här 

Bred och allsidig kompetens för nya generationens ingenjörer inom elektroteknik

Johan Forslund, biträdande lektor på elektricitetslära på Uppsala universitet, betonar vikten av att utbilda en ny generation av ingenjörer med en bred och allsidig kompetens inom elektroteknik:

– Vi speglar det som händer i samhället genom vår forskning och utbildning. Elektroteknik är ett ämne som är mycket bredare än många tror, och har tillämpningar inom allt från fordon, sensorer och transmission till vattenkraft, solkraft och vindkraft. Det råder stort behov på arbetsmarknaden, så det är viktigt att fler får upp ögonen för ämnet och inser vilka möjligheter det kan ge.

Läs mer om civilingenjörsprogrammet på Uppsala universitet här 

Martin Hellgren, ordförande för Elektrosektionen och student vid Uppsala universitet, delar Forslunds synpunkt om vikten av en bred och allsidig utbildning inom elektroteknik.

– Våra utbildningar fokuserar på praktiskt arbete och projekt där vi kan tillämpa vår teoretiska kunskap. Det är viktigt att vi som studenter får möjlighet att arbeta med verkliga problem och utmaningar inom olika tillämpningsområden för att förbereda oss för framtidens arbete inom elektroteknik, säger han och fortsätter:

– Sedan får man inte glömma att allt inte handlar om plugget – studentlivet runtomkring är minst lika kul i Uppsala! 

En kompetens inom elektroteknik kommer att vara avgörande för att möta framtida utmaningar och för att möjliggöra för nya innovationer som kan bidra till en grön och hållbar framtid.

Om du har en passion för teknik och vill vara med och skapa en bättre framtid, kan en utbildning inom elektroteknik vara rätt val för dig. 

3 anledningar att söka en utbildning i elektroteknik:

1. Breda karriärmöjligheter inom en rad olika branscher, exempelvis fordonsindustrin, kraft- och energisektorn och telekommunikation.

2. En starkt praktisk inriktning, med projektarbeten och examensarbeten som ger studenterna chansen att tillämpa sin teoretiska kunskap i praktiska projekt och problem.

3. Rikt studentliv med nationer, kårer och föreningar som ger möjlighet till både sociala och professionella nätverk. Elektroteknikstudenterna har självklart sin egen sektion, E-sektionen. 

Besök institutet för elektroteknik här

Mer från Uppsala Universitet

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Uppsala Universitet och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera