ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Valet 2018

Retorikexperten väljer Sjöstedt

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt få bäst betyg när retorikexperten rankar de svenska partiledarna.

Elinor Falkman, retorikexpert, understryker att en skicklig retoriker bemöter motståndarens argument, inte bara väntar på att föra fram sina egna. 

Jonas Sjöstedt är retorikexpertens favorit, då han gärna använder sig av målande beskrivningar.

"Jag brukar säga att han är den ende partiledaren man kan lyssna på utan att ha förkunskaper", säger Elinor Falkman i Di TV.

Vad gäller Centerledaren Annie Lööf och SD-ledaren Jimmie Åkesson ser Elinor Falkman två partiledare som är duktiga på att debattera, men på olika sätt.

"SD-ledaren Jimmie Åkesson är den ständiga outsidern och van att slå ur underläge mot alla. Men nu är han näst störst och får akta sig för att inte vara gnällig", säger retorikexperten Elinor Falkman.

"Annie Lööf debatterar med oerhört starkt självförtroende. Hon är oerhört duktig på att vara snabb i repliken", säger Elinor Falkman.

I tisdagens partiledardebatt tog KD-ledaren Ebba Busch Thor hem flera poänger, Före debatten fick hon ganska ljummet betyg av retorikexperten.

"Ebba Busch Thor är lite mästrande. Sedan tycker jag hon är lite tråkig. I en valrörelse vill man bli överraskad", säger hon.

Liberalernas och Miljöpartiets ledare finner dock ingen nåd hos retorikexperten.

"Jan Björklund får akta sig för att inte bli tradig", säger Elinor Falkman.

"Isabella Lövin glöms alltid bort. Hon gör inget bestående intryck", säger Elinor Falkman.

Även statsministerkandidaterna Ulf Kristersson (M) och Stefan Löfven (S) får sina slängar av sleven.

"Statsminister Stefan Löfven är inte snabb i replikerna", säger Elinor Falkman.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har å sin sida lyckats med att låta samarbetsvillig, utan att förklara hur han vill arbeta, enligt retorikexperten. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer