Annons

Resultatet faller för Precise

Precise Biometrics, som levererar teknik för fingerigenkänning, redovisar ett resultat efter skatt på 2,7 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016 (4,3). Resultatet per aktie uppgick till 0:01 kronor (0:01).

Nettoomsättningen uppgick till 25,7 miljoner kronor (23,5).

Rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, blev 3,8 miljoner kronor (6,7) för perioden.

De likvida medlen uppgick vid periodens utgång till 136 miljoner kronor.

Ingen utdelning föreslås för 2016.

Precise Biometrics ser en svagare intäktsutveckling under det första halvåret 2017 på grund av minskade intäkter från Fingerprint Cards.

Det skriver vd Håkan Persson i bokslutsrapporten.

Bolagets andra kunder har en stabil tillväxt och därför räknar Precise Biometrics med successivt ökade intäkter med större volymer från andra halvåret och bedömer att omsättningen för helåret kommer att vara i nivå med omsättningen 2016.

Under helåret 2016 omsatte Precise 97,2 miljoner kronor, en ökning med 72,6 procent jämfört med helåret 2015.

"Jag är övertygad om att Precise Biometrics därefter kommer att ha en fortsatt hög tillväxt givet vår position i marknaden", skriver Håkan Persson.

I rapporten påpekar Precise att konkurrenssituationen på marknaden, och därmed intäktsutvecklingen bland kunderna, är i nuläget svårbedömd.

Intäkterna från bolagets största kund, Fingerprint Cards, fortsätter att minska kvartal för kvartal inom segmentet mobila enheter och förväntas upphöra helt under andra halvåret.

"Vi bedömer att intäkterna från våra andra kunder fullt ut kommer att kompensera för intäktstappet från FPC från andra halvåret i takt med att de projekt vi nu är inne i slutfasen av börjar generera substantiella volymer", heter det i rapporten.

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?