1515

Respriserna vänder uppåt - men här kan du fortfarande fynda

Den rekordvarma försommaren fick resorna att dyka i pris.

Nu när kallare vindar dragit in över landet börjar prisnivåerna återvända till det normala. Men det finns fortfarande klipp att göra. Charterbolaget TUI har lokaliserat resmålen där du fortfarande kan fynda.

Foto:Albert Stumm/TT
Foto:Alvik, Halvard

De så kallade sista-minuten-resorna har varit extra billiga i maj på grund av den rekordvarma månaden. Även de första veckorna i juni har varit varma och det har gått trögt hos resebolagen att fylla flygplanen. 

Men nu har det vänt. De senaste dagarnas något kyliga väder har fått svenskarna att göra slag i saken gällande utlandsresor i sommar.

På bara två dagar har hälften av alla TUI:s resor till Cypern gått upp i pris efter en månad av prissänkningar. I början av veckan har det varit stort tryck på bokningar, inte sedan mars har researrangören sett en lika stor aktivitet. 

”Nu vänder priserna uppåt igen, det kan man konstatera. Spontant tror jag att många vill säkra upp sin semester när man nu ser att vädret är tillbaka på normala temperaturer. Men det finns fortfarande många klipp att göra”, säger TUI:s försäljningschef Patrick Törn. 

Han nämner till exempel storsäljare som Mallorca och Kreta där priserna fortfarande ligger omkring 30 procent lägre än vid samma period förra året.

Men vill man fynda är det bråttom. Statistiken visar att midsommarhelgen är en sådan tid då många väljer att boka sina resor. Tipset är alltså att boka innan fredag.

En stor fördel har även dem som kan vara flexibla i sina kalendrar. Sker avresan före andra veckan i juli finns det också gott om fyndlägen.  

TUI:s Patrick Törn nämner även Turkiet som ett alternativ om andra önskemål har blivit för dyra.

”Turkiet är fortfarande den destination som ökar allra mest sett till antal bokningar, men det är också ett resmål som är billigt, du får mycket för pengarna”.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?