1515
Annons

Resglad statssekreterare får sparken

Infrastrukturminister Anna Johansson sparkar sin närmaste man, statssekreterare Erik Bromander. Det säger hon till Dagens Nyheter.

Bild:Kristian Pohl/Regeringskansliet

Infrastrukturminister Anna Johanssons närmaste man Erik Bromander har varit en flitig resenär sedan valet hösten 2014. Dagens Nyheter avslöjade i måndags att Erik Bromander åkt på minst 27 utlandsbesök till länder som Japan, Australien och Sydafrika.

På onsdagen meddelade Anna Johansson att Erik Bromander får lämna sitt uppdrag.

"Erik Bromander har gjort ett bra jobb som statssekreterare, men en statssekreterare är min närmaste medarbetare. Jag måste känna ett 100-procentigt förtroende för honom. I den situation som är nu uppstått så kan jag inte det. Då finns ingen annan utväg än att han får lämna sin tjänst, säger Anna Johansson till DN.

Erik Bromanders flitiga resor har kostat 829.000 kronor, mer än dubbelt så mycket som ministerns egna resor. Statssekreteraren har också gärna valt att flyga business class och tagit ledigt i samband med jobbresorna, och samtidigt plockat ut traktamente.

Han har försvarat sig med att han följt regelverket. Det håller inte infrastrukturministern med om.

"Reglerna har sannolikt inte följts till hundra procent. Det är olyckligt att det här har kommit upp och att det har skett saker som inte är i enlighet med regelverket", har Anna Johansson sagt till DN.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?