Annons

Republikan: Trumps vårdslöshet kan leda till världskrig

USA:s president Donald Trump behandlar sitt uppdrag som en "reality show", med vårdslösa hot mot andra nationer som gör att landet är "på väg mot tredje världskriget".

Det sade den republikanske senatorn Bob Corker i en intervju med New York Times på söndagen.

Han sade att han alarmeras av en president som beter sig "som att han gör 'The Apprentice' eller något liknande".

"Han oroar mig. Han skulle oroa alla som bryr sig om vår nation", sade Bob Corker.

Hans kommentarer till tidningen kom efter en dag av svavelfyllda förolämpningar mellan presidenten och senatorn, som även om han är på väg att lämna sin post är viktig för att presidenten ska få igenom sin skattereform och för kongressens hantering av Iran-avtalet.

Förolämpningarna inleddes med att presidenten på söndagsmorgonen i en Twitterpost hävdade att Bob Corker inte sökte omval på grund av att han "saknade mod". Senatorn svarade snabbt i en egen tweet: "Det är en skam att Vita huset har blivit ett vuxendagis. Någon har uppenbarligen missat sitt arbetspass den här morgonen".

Donald Trump svarade på detta med att hävda att Bob Corker "bett" om hans stöd, men "jag sade nej och han drog sig ur (sade att han inte kunde vinna utan mitt stöd)". Presidenten twittrade också att senatorn bett om att få bli utrikesminister. "Jag sade 'NEJ TACK'".

Bob Corker förnekade blankt presidentens påståenden och hävdade i stället att Donald Trump hade uppmanat honom att söka nyval och lovat att stödja honom om han gjorde det. Enligt senatorn är Donald Trump en politisk novis som har misslyckats med övergången från show business.

Bob Corker sade vidare att Donald Trump utgör en så akut risk att ett kotteri av seniora administrationsföreträdare måste skydda honom mot sina egna instinkter.

"Jag vet att det är ett faktum att det varje dag i Vita huset uppstår situationer där man försöker dämpa honom", sade senatorn till New York Times.

Tidningen noterar att presidentens fejd med senatorn är särskilt farlig eftersom felmarginalen är liten när han försöker få igenom sin utlovade skattereform. Om Demokraterna i senaten har Donald Trump bara råd att förlora två republikanska röster om senaten ska kunna anta reformen.

Bob Corker kan också spela en nyckelroll om presidenten förljer upp sitt hot om att "avcertifiera" Iranavtalet, och skicka frågan om återupptagna sanktioner mot Teheran till kongressen.

Innehåll från Pontus Frithiof La TourAnnons

Chambre séparée 84 meter över havet – mitt i Stockholm

Högt över havet och Stockholms takåsar, längst upp i den klassiska DN-skrapan, öppnar sig inte bara en fantastisk utsikt. Där finns även resultatet av krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs mångåriga dröm.

– La Tour är en krog med mycket höga kulinariska ambitioner men i en avspänd och lite vänligare inramning än traditionell ’fine dining’, säger han.

Läs mer om La Tour, Le Bar och våra chambre separées 

Ett signum är möjligheten att boka ett chambre séparée med plats för åtta eller tolv personer. Efter överenskommelse går ett sådant att boka på valfri tidpunkt, även utanför restaurangens ordinarie öppettider.

– Med våra chambre séparée erbjuder vi mindre sällskap att njuta av La Tour i en avskild miljö. Vare sig det är en privat middag eller ett affärsmöte bidrar våra chambre séparée till ett lugn. Såväl upplevelsen av maten som samtalen kan blomstra lite extra.

Pontus Frithiof ambition är att La Tour ska hålla högsta internationella nivå – med en välkomnande stämning.
Pontus Frithiof ambition är att La Tour ska hålla högsta internationella nivå – med en välkomnande stämning.

I över 25 år har Pontus Frithiof varit med och präglat Stockholms krogliv. Men med La Tour har han första gången kunna låta sin vision löpa linan ut – tanken som genomsyrar restaurangen kallar han för 'power dining'.

Menyn utgår från klassisk fransk matlagning med en modern och personlig touch. Endast råvaror av högsta kvalitet kommer över tröskeln. Portionerna är dessutom ämnade att mätta – och inte bara vara vackra att se på.

– Jag vill att maten, miljön och serveringen ska hålla högsta internationella nivå, men att La Tour ska vara välkomnande elegant snarare än stram och pretentiös.

Restaurangen består av en sparsmakat och samtidigt ombonat inredd matsal som rymmer 26 gäster. Där serveras en à la carte-meny. Det i sig är ovanligt bland restauranger i det översta segmentet, men ger gästen större valfrihet att välja en maträtt utifrån sina egna smakpreferenser, konstaterar Pontus Frithiof.

Ett besök börjar ofta i kontakt med restaurangens concierge. I entrén ledsagas då gästen till hissen, som går direkt till våning 23. Men det finns även möjlighet att inleda upplevelsen redan utanför den egna dörren genom att hämtas upp med limousin.

Läs mer om La Tour, Le Bar och våra chambre separées 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Pontus Frithiof La Tour och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera