Annons

Repetitiva intäkter lyfte Spotlight-bolaget Ecoclimes omsättning

Cleantech-bolaget Ecoclimes omsättning ökade till 25,5 miljoner kronor under andra kvartalet 2019, jämfört med 19,7 miljoner motsvarande period i fjol, motsvarande en ökning med 29 procent främst hänförlig förvärv.

"De repetitiva intäkterna fortsätter att öka, vilket ger oss en viktig intäktsbas. Affärssegmentet Automation fortsätter sin starka utveckling och har redan överträffat årets organiska tillväxtscenario med flertalet ordrar i diverse fastighetsprojekt", skriver vd Lennart Olofsson i delårsrapporten.

"Vi ser en inbromsning på fastighetsmarknaden, medframskjutna beslut i många stora fastighetsprojekt, vilket lett till en tillfällig stagnation inom affärssegmenten Inomhusklimat och Cirkulär Energi", skriver vd.

Resultatet före avskrivningar uppgick till 1,6 miljoner kronor (3,3) och resultat efter finansnetto blev 0,1 miljoner kronor (1,6). Resultat per aktie uppgick till -0:00 kronor (0:06). Soliditeten låg på 80 procent (71).

Koncernens likvida medel inklusive kortfristiga fordringar uppgick vid periodens slut till 61,7 miljoner kronor (29,0). Utöver dessa likvida medel fanns checkkrediter på 2,1 miljoner kronor.

"Ecoclimes finansiella ställning är mycket stabil och vi ser goda förutsättningar till fortsatt tillväxt, organisk och via förvärv av väletablerade bolag och via partnerskap särskilt i unga bolag", skriver vd.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?