ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Renée Voltaire: ”Jag skulle gärna hitta en annan vd, men jag tror inte att det går”

Hur hon byggt upp sitt företag och hur man undviker att bränna ut sig. Det pratar entreprenören Renée Voltaire, som driver matföretag i eget namn, om i lördagens avsnitt av podden Förnuft & Känsla. 

På 13 år har Renée Voltaire byggt upp ett framgångsrikt varumärke i eget namn. I bolaget producerar hon hälsolivsmedel som säljs i över 1 000 butiker, inklusive de två egna, och i fjol omsatte företaget 86 miljoner kronor. Men när hon startade företaget avråddes hon till en början från att sätta sitt eget namn på etiketterna.

"Jag hade hört skräckscenarion om livsmedelslarm, men jag kom fram till att om jag sätter mitt namn blir det en stämpel och då måste jag också sköta mig som person", säger Renée Voltaire i ledarskapspodden Förnuft & Känsla.

Bakom sig har Renée Voltaire en lång karriär av företagande i restaurangbranschen. Men som ledare har hon också erfarenhet av att jobba för mycket.

"Under många år var jag en duktig flicka och i restaurangbranschen är man väldigt behövd. Jag hade kontoret i handväskan, lagade maten och fick barn - och hade konstant dåligt samvete över att inte vara överallt."

För att undvika en ny krasch bestämde sig Renée Voltaire för att agera annorlunda på flera punkter när hon startade sitt nuvarande företag.

"Jag har inte förändrat mig, men jag har valt bort saker. Jag är bättre på att säga nej och är mer bestämd i dag. Jag har också byggt företaget rätt med en affärsplan, och många fler som hjälper mig i bolaget."

Trots det överraskar hon med att avslöja att hon söker en efterträdare, som så småningom skulle kunna ta hennes plats.

"Jag skulle gärna vilja hitta en annan vd, men jag tror inte att det går att hitta någon just nu som klarar av att driva företaget som jag gör det."

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies