1515
Annons

Renault planerar batterifabrik i norra Frankrike

Biltillverkaren Renault planerar att bygga en batterifabrik bredvid sin befintliga elbilsfabrik i norra Frankrike. Det uppgav vid Luca de Meo under en konferens, skriver Bloomberg News.

Luca de Meo
Luca de MeoFoto:Stan Papior, Seat

Mer detaljer om den nya anläggningen kommer att presenteras under kommande veckor.

Renault har som mål att elbilar ska stå för majoriteten av försäljningen vid slutet av årtiondet, och att bara erbjuda elbilar i Europa runt år 2035.

Regeringen vill slopa höjd bränsleskatt

Finansminister Mikael Damberg (S).
Finansminister Mikael Damberg (S).Foto:TT

Sverige går mot kärvare ekonomiska tider och då är det inte läge med höjda skatter, säger finansminister Mikael Damberg (S) till TV4 och föreslår därför att den inflationsstyrda höjningen av drivmedelsskatten ska stoppas tillfälligt.

”Det är inte rimligt med de höga bensin- och dieselpriserna att vi då automatiskt skulle få en skattehöjning vid årsskiftet, det tycker inte jag är rätt politik i det här skede”, säger Damberg till kanalen.

Regeringen har tidigare gått fram med förslaget om att pausa uppräkningen av reduktionsplikten för bensin och diesel för 2023.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera