1515

Rekryteringsyra: 200 arbetslösa får jobb på plats

Besöksnäringen i Västra Götaland går som tåget. Nu bjuder arbetsgivarna in till rekryteringsyra – 200 jobb ska tillsättas på plats.

Bild:Colourbox

I december spådde arbetsgivarna att efterfrågan på arbetskraft skulle öka under det första kvartalet 2018, enligt Manpowergroups arbetsmarknadsbarometer. Mest optimistiska var tillfrågade i Västra Götaland och Hallands län, där sysselsättningsgraden förväntades öka med 15 procent. Sett till sektor, såg möjligheterna bäst ut för jobbsökande inom hotell- och restaurangbranschen där arbetsgivarna trodde på 22 procent högre sysselsättningsgrad.

Kanske inte underligt då att besöksnäringen i Göteborg söker folk, och det brådskande. På fredag sammanstrålar arbetsgivare med jobbsökande på mässan Skarpt läge, där 200 vakanser ska tillsättas på plats.

”Det är ett ypperligt tillfälle att komma i direktkontakt med de som är intresserade av besöksnäringen. Att kunna komma med skarpa jobberbjudanden direkt känns extra bra”, säger Maria Botéus, hotelldirektör Arken Hotel & Art Garden Spa, enligt ett pressmeddelande.

Besöksnäringen är en viktig arbetsgivare för personer med kortare utbildning, samt för de med utländsk bakrund, menar branschorganisationen Visita, som står bakom eventet. Sektorn har de senaste åren ökat kraftigt och skapar årligen över 10.000 nya jobb i Sverige. De lediga jobben som kan sökas och landas på stört på mässan riktar sig till bland annat restaurangbiträden, frukostvärdar och receptionister.

”Vi är en jobb- och integrationsmotor som varje år erbjuder tusentals jobb till personer med kortare utbildning. Att kunna komma till en mässa som arbetslös och gå hem som arbetstagare är unikt”, säger Johanna Schub på branschorganisationen Visita, enligt pressmeddelandet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?