Annons

Rekryteringsbolaget bidrar till ökad mångfald

Rekryteringsbolaget Women Executive Search vill skapa ett mer jämställt näringsliv.

”Det handlar om att inte bara plocka de lägst hängande frukterna”, säger vd:n Liv Gorosch.

Liv Gorosch
Liv GoroschFoto:Christofer Dracke

Anna Stenberg kom från investeringsvärlden, Liv Gorosch från rekryteringsbranschen. Sammanstrålade gjorde de över tanken om ett nytt bolag med fokus på ökad jämställdhet i näringslivet. 2011 bildade de Women Executive Search, WES, som jobbar med rekrytering till chefspositioner i allt ifrån ledningsgrupp till styrelse.

”Idén kom till av ren frustration hos min partner i bolaget, Anna. Hon arbetade då som hr-direktör på Kinnevik med målet att öka mångfalden i både ledningar och styrelser, men upplevde att rekryteringsbolagen inte kunde möta behoven”, säger Liv Gorosch, vd och delägare i WES.

Hittills har 700 chefsroller tillsatts via WES, 80 procent av dessa har varit kvinnor, och 40 företag och organisationer har fått sin första kvinnliga vd, finanschef eller styrelseledamot.

”Det handlar om att inte bara plocka de lägst hängande frukterna. Vi går alltid utanför de traditionella nätverken, tittar på tvillingbranscher och bryter normer, både vad gäller manliga och kvinnliga kandidater”, säger Liv Gorosch.

”Vi vill bryta mönster. Runt 80 procent av alla kandidater som presenteras av de traditionella chefsrekryteringsföretagen i dag är män. Målet för oss är att tillgängliggöra 100 procent av den kompetens som finns på marknaden på ett mer effektivt sätt.”

Näringslivets vilja att engagera sig i jämställdhetsfrågan och visa på sitt ställningstagande utåt, har gett ytterligare styrka till WES verksamhet. Bolagen skyltar gärna med att de använder sig av ett rekryteringsföretag med fokus på att få in fler kvinnor på beslutsfattande positioner. Men det handlar om mer än bara jämställdhet mellan kvinnor och män.

”Många bolag har helt enkelt kommit till insikten att de behöver en mer diversifierad ledning och styrelse för att fortsätta vara attraktiva och i förlängningen lönsamma. Och då handlar det om alla typer av mångfald. Exempelvis har runt 40 procent av de kandidater som vi presenterar i dag en internationell bakgrund”, säger Liv Gorosch.


Innehåll från PreciselyAnnons

Avtal på autopilot för framtidens juristavdelning

De processer och verktyg som bolagsjurister använder i avtalsarbetet har under de senaste åren utvecklats snabbt. Med en digital plattform som automatiserar avtalsprocesser vill Precisely hjälpa bolagsjurister att uppnå bättre regelefterlevnad och produktivitet. Som ett resultat får bolagsjuristen mer tid över att hjälpa sina kommersiella team att göra bättre affärer. 

Avtal utgör en trygghet. De används för alltifrån överenskommelser med leverantörer och licenser för mjukvara, till hyra av kontor och anställning av konsulter. Liksom de flesta andra aspekter av företagande har avtal och affärsjuridik gått över till att vara allt mer digitalt. 

– En av de vanligare åtgärderna för att komma ifrån traditionell avtalshantering är att många nu har digitala arkiv istället för fysiska. Endast digital arkivering påverkar dock inte avtalsflödet i sin helhet i någon större utsträckning. Det finns många områden som behöver ses över för att nå ett säkrare, effektivare och lönsammare sätt att hantera sina avtal på, betonar Nils-Erik Jansson, grundare och VD på Precisely.

Det Nils-Erik avser är exempel på funktionalitet i Preciselys plattform. Plattformen ger företag möjlighet att maximera sina avtals prestanda och låta vem som helst skapa, förhandla, digitalt signera samt följa upp avtal, utan att bolagets jurister tappar kontrollen. Idag används bolagets teknik av fler än 200 bolag spridda över hela världen. Bland de svenska kunderna märks bl.a. Norstedts Juridik, New Wave Group och NA-KD. 

– Våra kunder reducerar sina kostnader, samtidigt som de får bättre översikt. Vi har sett resultat om 30 procents minskad ledtid för avtal, och 80 procents minskad tid för att skapa avtalen, säger Nils-Erik. 

Låter bolagsjuristen fokusera på juridiken

Plattformen gör att bolagsjuristen kan fokusera på strategi och komplex juridisk analys istället för enklare frågor.

– Vi löser flera utmaningar som ofta leder till huvudvärk för bolagsjurister. Genom att definiera digitala regler utifrån befintliga policys, compliance-rutiner och avtalsmallar behöver man inte kompromissa mellan regelefterlevnad, kontroll och snabbhet. På så vis kan bolagsjuristerna fokusera på det de är bäst på – juridiskt arbete istället för pappersarbete, konstaterar Nils-Erik.

Förbättrar den juridiska upplevelsen 

Många av Preciselys kunder vittnar om att juristavdelningen har begränsade resurser i jämförelse med övriga organisationen. Det leder ibland till att bolagsjuristen uppfattas som en flaskhals. 

– En uppskattad effekt av plattformen som har blivit alltmer central är att den hjälper juristavdelningen att samarbeta bättre med sina kommersiella avdelningar. Plattformen blir bolagsjuristernas ”superkraft” och gör det möjligt för affärssidan av företaget att hantera stora delar av den standardiserade avtalsprocessen på egen hand, samtidigt som de alltid avtalar inom förgodkända regler och ramar. Det leder till att en bättre upplevelse för alla som interagerar med Legal, adderar Nils-Erik.

Framtiden för digital avtalsförhandling

Preciselys teknik möjliggör också digital förhandling, vilket underlättar när allt fler arbetar på distans. De digitala förhandlings- och samarbetsfunktionerna gör att parterna kan komma överens snabbare - med utökad spårbarhet och kontroll. Precisely banar väg för nästa generations avtalsplattform och redan idag kan avtal registreras med stöd av AI.

– Tekniken vi har utvecklat för att analysera avtal kommer i framtiden appliceras för att hjälpa våra kunder förhandla med mer kontroll och högre effektivitet. På sikt ser vi att det kommer vara möjligt att eliminera mänsklig interaktion vid förhandling av enklare avtal, avslutar Nils-Erik.

OM PRECISELY

Precisely grundades 2014 av affärsjuristerna Nils-Erik Jansson och Simon Fouladi. Bolagets prisbelönta digitala avtalsplattform hjälper bolag att förbättra sina avtalsprocesser. Idag används Preciselys plattform av fler än 200 bolag spridda över hela världen. Bland de svenska kunderna märks bl.a. Norstedts Juridik, New Wave Group och NA-KD.  www.precisely.se  

 

Mer från Precisely

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Precisely och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?