Annons

Rekordvinst för Samsung

Den sydkoreanska elektronikjätten Samsung Electronics försäljning uppgick till 65 biljoner won i det tredje kvartalet, vilket var helt i linje med analytikernas snittförväntningar enligt Bloombergs prognossammanställning.

Foto:Lee Jin-man

Rörelseresultatet uppgick till rekordhöga 17,5 biljoner won, en ökning med 20 procent från samma period i fjol och strax över väntade 17,2 biljoner.

Det framgår av det preliminära resultat som publicerades tidigt på fredagsmorgonen. En komplett kvartalsrapport väntas senare i oktober.

Samsung handlades vid 7-tiden på fredagen cirka 0,2 procent upp för dagen. Den sydkoreanska börsens Kospi-index var samtidigt ned 0,4 procent.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?