Annons

Rekordstor optimism bland amerikanska konsumenter

De amerikanska konsumenterna räknar med att det kommande året få se den snabbaste lönetillväxten på många år.

Det visar Federal Reserve New Yorks månatliga undersökning, rapporterar Bloomberg News.

Konsumenter som tillfrågades räknade med att lönerna skulle stiga 2,73 procent under det kommande året, vilket var den största ökningen sedan datan började samlas in 2013.

Samtidigt visade undersökningen att de treåriga inflationsförväntningarna sjönk till 2,8 procent i januari, från 2,9 procent i december.

Konsumenternas förväntningar om huspriserna var 3,5 procent, den högsta sedan i maj 2017.  


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?