Annons

Rekordsiffror för glassförsäljningen

Årets maj har hittills varit extremvarm. För de svenska glasstillverkarna betyder det stora försäljningsrekord.

Foto:Jack Mikrut

"Jag kan säga så här, som det ser ut nu kommer vi att göra vår bästa månad någonsin i maj. Folk är så sugna på glass. Får vi en bra augusti så blir det inte samma effekt. Då har folk börjat jobba men nu vill alla ut på uteserveringarna och bara njuta och tänka på allt roligt i sommar", säger Felix Müntzing, marknadschef på Triumf Glass, till TT.

Enligt Müntzing hade bolaget fram till mitten av maj sålt 60 procent mer glass under årets femte månad jämfört med samma period förra året.

Framför allt är det glasspinnar och strutar som säljs.

"Det är impulsprodukter som folk blir sugna på när de tankar och så. Men även kul- och mjukglass går bra", säger Felix Müntzing, och tilläger att branschen är väldigt väderberoende.

Och enligt SMHI har årets maj hittills varit ovanligt varm – till och med en av de varmaste sedan mätningarna började. Under perioden 1-24 maj har temperaturen legat mellan 3 och 5 grader över det normala i hela landet.

Men det är inte bara Göteborgsföretaget Triumf Glass som slår rekord.

Även konkurrenten Sia Glass i Halland slår rekord under årets maj. Bolaget har hittills sålt tre miljoner liter mer glass den här månaden jämfört med förra året.

En ökning med 50 procent.

"Det är vår största majmånad någonsin", säger Rolf Frid, vd på Sia Glass.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?