Annons

Rekordresultat för Vinggruppen

Trots oro i delar av världen som har lett till ändrade resvanor går det bra för den nordiska delen av resekoncernen Thomas Cook.

Den så kallade Vinggruppen, där Ving Sverige ingår, redovisar ett rekordresultat för perioden oktober 2015–september 2016. Rörelseresultatet uppgick till 1,4 miljarder kronor under perioden, jämfört med 1,2 miljarder motsvarande period året före, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Omsättningen ökade knappt – från 13,4 miljarder kronor föregående år till 13,5 miljarder kronor.

Ving Sverige minskade sitt rörelseresultat under perioden till 310 miljoner kronor, jämfört med 339 miljoner året före. En dalande efterfrågan på resor till Turkiet ersattes av fler resor till Spanien, Grekland och Kroatien.

Thomas Cook-koncernen som helhet minskade sitt rörelseresultat med 18 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?