Rekordnivåer på Asiens börser

Tokyobörsen är uppe på den högsta nivån på 26 år, efter att ha följt uppgångarna på Wall Street i USA.

Nikkei 225-index har stigit 0,9 procent i den tidiga handeln, medan det bredare Topix är upp 0,8 procent.

Även Hongkong är uppe på rekordnivå efter att Hang Seng-index stigit 0,5 procent.

Shanghais kompositindex är upp 0,2 procent.

Håll koll på:

Fortsätter oljerallyt?
Priset på brentolja har stigit med 40 procent sedan halvårsskiftet. För ovanlighetens skull presenteras den officiella amerikanska lagerstatistiken först på torsdagen, vilket sammanfaller med att Opecs månadsrapport.

God fart i Kina
Kinas tillväxt tog extra fart inför partikongressen i fjol. På torsdagen kommer färska BNP-siffror som väntas visa en tillväxt på 6,8 procent för helåret 2017, alltså över regeringens mål om en tillväxt på ”cirka 6,5 procent”. Räkna med att farten dämpas i år.

Avanza rapporterar
Nätmäklaren har rusat 18 procent på börsen de senaste tre månaderna utan att vinstförväntningarna höjts. Analytikerna räknar med att Avanza summerar 2017 med en vinst per aktie som förväntas falla med 10 procent för helåret när rapporten presenteras på torsdagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?