1515
Annons

Rekordintresse för nyanlända med spetskompetens

Allt fler arbetsgivare tar emot nyanlända akademiker via IVA:s satsning Jobbsprånget. Nya på företagslistan är ABB och Ikea som nu rekryterar kandidater till vårens praktikomgång, till vilken ansökningarna ökade med 40 procent.

ABB:s två praktikanter Richa Nautiyal och 
Maryam Noora Jay.
ABB:s två praktikanter Richa Nautiyal och Maryam Noora Jay.
Ikeas praktiktanter via Jobbsprånget. Överst i mitten handledaren Tony Carlsson på Ikea.
Ikeas praktiktanter via Jobbsprånget. Överst i mitten handledaren Tony Carlsson på Ikea.

Jobbsprånget, som hjälper nyanlända akademiker till en karriär i Sverige, befarade att pandemin skulle dämpa företagens intresse att ta emot praktikanter. 

I stället blev det tvärtom, konstaterar Alexandra Ridderstad, verksamhetsansvarig för Jobbsprånget. Inför vårens praktikomgång steg intresset starkt från både arbetsgivare och sökande, konstaterar hon. 

”När vi stängde ansökan i januari hade vi över 1.500 sökande. Det är en ökning med 40 procent.”

Arbetsgivare i alla storlekar har hakat på praktikprogrammet som är fyra månader och ges två gånger om året. ABB ABB +0,48% Dagens utveckling och Ikea är två av dem som är nya på listan. Volvo har varit med sedan starten 2016 och har även tagit emot flest praktikanter. 

”Vi samarbetar med 450 arbetsgivare i hela landet, både privata och offentliga. Gemensamt för dem som utmärker sig framgångsrikt är att kompetensförsörjningsfrågan löper som strategi genom hela organisationen”, säger Alexandra Ridderstad. 

Alexandra Ridderstad, verksamhetsansvarig för Jobbsprånget.
Alexandra Ridderstad, verksamhetsansvarig för Jobbsprånget.Foto:Jonatan Bylars

Hon poängterar att det inte handlar om goodwill – att ordna praktik är ett sätt att tacka den rekryteringsutmaning som många brottas med. 

Bland dem som söker praktik finns till exempel ingenjörer med AI-kompetens, arkitekter och ekonomer som är specialiserade på finansiering, redovisning eller personalfrågor.  

”Det är en attraktiv målgrupp som exkluderas från arbetsmarknaden”, fortsätter Alexandra Ridderstad och pekar på att kandidaterna i snitt har sökt 200 jobb innan de antas till Jobbsprånget.

”Vi är jobbsnåla i Sverige och måste arbeta med dolda fördomar. Det är lätt att se fördomar hos andra, men svårt att upptäcka dem hos sig själv.” 

Under praktikmånaderna betalar Arbetsförmedlingen ut aktivitetsstöd. Efter praktiken blir 70 procent erbjudna anställning, enligt Alexandra Ridderstad. 

”När praktikanterna kommer ut till arbetsgivare märks deras kompetenser. På sikt hoppas vi att Jobbsprånget blir onödigt, men än så länge behövs vi.” 

Hon hänvisar till en rapport som nyligen publicerades av Region Skåne, där det framgår att endast 15 procent av högutbildade flykting- och anhöriginvandrare har kvalificerade arbeten efter tio år i Sverige. 

”Man brukar tala om att kvinnor har ett glastak att krossa. För den här gruppen är det en glasdörr.”

Vilka krav har ni på arbetsgivarna?
”Enda kravet är att praktikanten får en handledare och jobbar på sin yrkesnivå.”

Bland vårens praktikanter har andelen kvinnor ökat från cirka hälften till drygt 60 procent. Arbetsgivarna intervjuar och väljer kandidater, precis som vid vilken rekryteringsprocess som helst. 

”Min stora önskan är att företag i hela landet, oavsett om de går med i jobbsprånget eller inte, ser att vilken guldgruva den här gruppen är”, säger Alexandra Ridderstad. 

Jobbsprånget finansieras av Knut och Alice Wallenbergs stiftelse samt Tillväxtverket.


Hyresgästföreningen kritiserar affärsmodellen

Hembla använder stora ord om sitt eget hållbarhetsarbete, men ryktet är skamfilat. Jonas Hagström, som har 20 år i bolaget menar att man blivit bättre. ”Det är stor skillnad”, säger han. 

Foto:Amanda Lindgren

Hembla skriver återkommande om bolagets stora engagemang för att skapa socialt hållbara stadsdelar. 

Men, affärsmodellen med konceptrenoveringar möter hård kritik i en rapport från Hyresgästföreningen, som tittat på Hembla och fyra andra bolag. Liknande kritik kommer även från FN. Enligt rapporten leder modellen till en underhållsskuld i fastigheterna och segmentering av de boende. 

I en jämförelse mellan Hemblas och Sollentunahems bestånd, av Hyresgästföreningen, var bristerna större, den jämförbara hyran högre och det var nästan tre gånger så vanligt att hyresgästerna behövde ta hjälp av organisationen i Hemblas hus. 

Hemblas kundundersökningar är hemliga, men företagets Facebook-sida är fylld av klagomål från hyresgäster. 

”Deras mål är att renovera varenda lägenhet och höja hyran med 40 procent. Men det finns inte en enda person som är nöjd. Det är slarvigt gjort. Jag vägrar låta dem komma in hos mig men många från andra länder kan inte prata för sig”, säger en av en lång rad kritiska hyresgäster Di har pratat med. 

Enligt Jonas Hagström, projektledare på Hembla, är fastighetsbolaget med i totalt fem fastighetsägarföreningar och man har fyra trygghetsvärdar anställda.* 

I somras anställde företaget 200 sommarjobbare i Huddinge, vilket han beskriver som en social insats. 

”Jag har jobbat med det här i 20 år. På den tiden gjorde man ingenting överhuvud taget. Det är stor skillnad”, säger han. 

Reinhold Lennebo är vd på Fastighetsägarna, där Hembla är en av medlemmarna. 

”Det jag uppfattar av vad de skriver och säger är de är en fastighetsägare som tar ansvar i dag och är långsiktiga”, säger han. 

*) De kommunala bostadsbolagen i Göteborg har som jämförelse 30 trygghetsvärdar och fem chefer på 13.345 lägenheter, enligt koncernmodern Framtiden. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?