Annons

Rekord för norsk laxjätte

Den norska fiskodlingskoncernen Lerøy Seafood omsatte nästan 4,3 miljarder norska kronor under tredje kvartalet – en ökning med en miljard jämfört med motsvarande period i fjol. Både omsättningen och rörelseresultatet nådde den högsta nivån hittills under ett tredje kvartal, enligt koncernchefen Henning Beltestad.

Det justerade vinsten före skatt mer än fördubblades till 534 miljoner norska kronor, jämfört med 231 miljoner motsvarande period 2015.

Bakom lyftet ligger bland annat en kraftig ökning av laxpriset: Spotpriset på hel lax av högsta kvalitet var under tredje kvartalet 49 procent högre än ett år tidigare, enligt delårsrapporten.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?