Rekord för Hyundai och Kia i Europa under 2017

Sydkoreanska Hyundai och dess dotterbolag Kia gick riktigt starkt i Europa under 2017.

Nybilsregistreringen av de två varumärkena uppgick till 995.383 enheter, vilket är ett nytt rekord, skriver Korea Herald.

Jämfört med året innan innebär siffran en ökning med 5,8 procent. Uppgifterna är hämtade från European Automobile Manufacturers Association.

Av de två var det Kia som utmärkte sig mest med en ökning på 8,5 procent till 472.125 bilar. Hyundai var upp med 3,5 procent till 505.377 enheter.

Inräknat för andra biltillverkare stod de två företagen för 6,3 procent av alla registreringar i Europa. Det ger dem en sjunde plats före tyska Daimler.

Volkswagen var etta med 23,8 procent av alla registreringar.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?