1515
Annons

Reklam-vd sågar tidigare ägare – ”de levererade inte”

Den anrika reklambyrån Forsman & Bodenfors globala vd, Toby Southgate, går i en intervju med branschtidningen Resumé till attack mot byråns tidigare ägare MDC Partners.

”De höll inte sin del av avtalet. De köpte byrån men levererade inte, säger Toby Southgate till Resumé.

Forsman & Bodenfors köptes av MDC Partners 2016, som ett led i storbyråns internationalisering. Den svenska modellen skulle på export. Men det blev inte som planerat. Forsman & Bodenfors, som länge dominerat positionen som Sveriges mest prisade reklambyrå och gjort internationell succé med kampanjer som The Epic Split för Volvo Trucks, hamnade i en kreativ svacka, både lokalt och globalt.

Initialt fanns planer på att Forsman & Bodenfors skulle samarbeta med prisade reklambyrån CP+B, också de ägda av MDC Partners. 

Men de planerna gick aldrig i lås, i stället slogs Forsman & Bodenfors samman med KBS (Kirshenbaum Bond Senecal + Partners) 2018. I och med samgåendet fick Forsman & Bodenfors även närvaro i Nordamerika.

Toby Southgate  är global vd på Forsman & Bodenfors sedan nio månader tillbaka och är i intervjun med Resumé uppenbart kritisk till sammanslagningen med KBS och strategin för integreringen av byråerna.

”Det är knappast en perfekt match”, säger Toby Southgate i intervjun med Resumé.

Under sensommaren i fjol fusionerades MDC Partners officiellt med Stagwell Group. En affär som åtminstone tillfälligt gav Stagwell Inc en skjuts på börsen.

Framåt ser Toby Southgate att Forsman & Bodenfors svenska verksamhet inte har så mycket mer utrymme att bli större, däremot hoppas han på stark tillväxt i Nordamerika, uppger han i intervjun med Resumé.

Forsman & Bodenfors består av 450 personer globalt i dag, enligt Toby Southgate. I samband med samgåendet 2018 kommunicerade bolaget själv siffran 700. Det skulle innebära att bolaget tappat 250 personer på fyra år.

Forsman & Bodenfors grundades i Sverige 1986.


Innehåll från Schneider ElectricAnnons

Hållbar fastighetsautomation med människan i fokus

Allt fler fastighetsägare har idag ett stort fokus på hållbarhet. Med Schneider Electrics system för fastighetsautomation kan de enkelt övervaka och styra sina byggnader och snabbare uppnå hållbarhetsmålen.

Fastigheter står idag för omkring 30 procent av världens energianvändning och för nästan 40 procent av de årliga koldioxidutsläppen. För att uppnå målen i Parisavtalet och begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, måste 3 procent av byggnadsbeståndet i Europa renoveras varje år. Idag ligger renoveringstakten på endast 1-1,5 procent årligen och det största hindret för att investera i hållbara byggnader är finansiering. Lösningen för att säkerställa mer träffsäkra investeringar är att använda sig av digital teknik.

- En av våra lösningar för fastighetsautomation är digital tvilling, en spegling av en verklig fastighet, med vilken man kan skapa datadrivna insikter för att optimera energianvändningen i sina fastigheter. Man får här data i realtid, kan simulera energiflöden och modellera förändringar innan de tillämpas live i anläggningen. Den digitala tvillingen skapar mervärde för fastighetsägaren, som kan ta rätt beslut för att optimera driften, säger Tomas Bäckstadi, Service and Business Development Director , Schneider Electric.

En öppen plattform för byggnadens olika system

80 procent av 2050 års byggnader uppskattas redan idag vara byggda, vilket innebär att både det befintliga fastighetsbeståndet såväl som kommande byggnader behöver kunna hanteras för att uppnå hållbarhetsmålen. 

Med Schneider Electrics fastighetsautomationssystem EcoStruxure™ Building Operation (EBO) möjliggörs enkel och flexibel styrning och övervakning av fastighetens olika system i en plattform. Med systemet skapas förutsättningarna för att samla, strukturera, analysera och agera på byggnadens data. För att möjliggöra dagens och framtidens allt mer uppkopplade byggnader har systemet inbyggt stöd för effektiv hantering och lagring av stora mängder data.

- Vi ser att fyra grundpelare driver utvecklingen av dagens och framtidens byggnader och därmed våra lösningar för fastighetsautomation– de behöver vara drift-och energieffektiva, motståndskraftiga, hållbara och utformade med människan i fokus. I och med att vi tillbringar uppåt 90 procent av våra liv inomhus blir det tydligt att de byggnader som vi vistas i har en stor påverkan på vårt välmående och hälsa. Luftkvalité, temperatur och belysning är exempel på parametrar som är viktiga att ha i åtanke. Med EcoStruxure™ Building Operation kan fastighetens olika system integreras sömlöst i en framtidssäkrad och flexibel plattform och bidra till att möjliggöra en mer produktiv och hälsosam inomhusmiljö för byggnadens nyttjare, säger Linnea Lunnbäck, Offer Manager, Schneider Electric. 

”Med en digital tvilling kan man skapa datadrivna insikter för att minska sin miljöpåverkan”

Läs mer om framtidens fastigheter

Mer från Schneider Electric

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schneider Electric och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?