ANNONS:
Till Di.se
START DI TV BÖRS BEVAKNINGAR
ANNONS

Rejlers hämtar vd från ÅF

Teknikkonsulten Rejlers har utnämnt Viktor Svensson från sektorkollegan ÅF till ny vd och koncernchef för Rejlers med tillträde senast den 1 mars 2018. Efter 16 år som vd föreslås Peter Rejler nu bli ordförande.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Viktor Svensson kommer närmast från ÅF där han sedan femton år haft flera olika roller, bland annat som kommunikationschef och försäljningschef, i koncernledningen sedan 2003 och sedan 2015 som chef för divisionen ÅF Technology som omsätter två miljarder kronor.

Hos Rejlers ska han fortsätta en omställning till en mer effektiv organisation och verksamhet, och ägna sig åt digitalisering och strategiska satsningar.

"I Viktor Svensson får Rejlers en vd med en betydande förståelse för Rejlers strategi, våra marknader och våra affärsområden", säger Peter Rejler.

Styrelsen för Rejlers meddelar också att Peter Rejler kommer att föreslås som styrelseordförande i Rejlers vid årsstämman 2018.

"Peter tycker att nu har han varit vd i 16 år", säger nuvarande styrelseordförande Ivar Verner till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det är inget kuppartat alls. Vi var helt överens om att det här var rätt tidpunkt, när vi hittade en bra kraft som kunde göra det här", säger han.

Rejlers redovisade i juli ett resultat efter skatt på -10,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 (18,4).

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies