Rejält ökad vinst för Bixia

Elbolaget Bixia ökade resultatet före skatt med hela 66 procent till 69,3 miljoner kronor under 2016.

Det förbättrade resultatet kopplas till åtgärder som vidtogs under 2015 och innefattade effektiviseringar och kostnadsreduktioner. Under 2016 har även försäljningen tagit fart och produkten Bixia Nära ökat med 300 procent.

”Att fler kunder gör ett aktivt val som förändrar klimatet i rätt riktning är en utveckling som vi gläds åt och som bådar gott för framtiden”, säger Stefan Braun, tillförordnad vd för Bixia, i ett pressmeddelande.

Bixia har under 2016 tecknat avtal med 200 nya producenter av sol-, vind- och vattenkraft.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?