ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rejäl revansch för Wall Street – Nasdaq upp över 5,8 procent

  • Foto: Richard Drew

De sura tonerna från julafton var ett minne blott och handeln på Wall Street ackompanjerades av betydligt renare klangfärg på annandagen.

S&P 500, Dow Jones och Nasdaq utraderade måndagens nedgång med råge.

Den amerikanska börssymfonin bjöd på en ilsket disharmonisk konsert på julafton, som kom att bli den sämsta sedan 1930-talet, men lagom till annandagen hade instrumenten stämts och notbladen skrivits om i dur.

Tekniktunga Nasdaqs kompositindex höll i taktpinnen under kvällen och stängde till tonerna av en uppgång på 5,8 procent, med det breda indexet S&P 500 och Dow Jones industriindex tätt i hälarna: båda steg över 4,9 procent.

För Dow Jones, som steg nästan 1.100 punkter, innebär det den största dagsuppgången i börsens historia. Alla tre indexens uppgångar är de procentuellt största sedan mars 2009. Sett över hela månaden har de dock sjunkit mer än 10 procent under december månad.

E-handelsjätten Amazon gick i bräschen för Nasdaq-rallyt med en urstark uppgång på nästan 9,5 procent. Facebook, som haft en tung börsperiod under hösten, steg 8,16 procent – nästan lika mycket som streamingtjänsten Netflix, som stängde på plus 8,41 procent. Apple landade på friska 7 procent upp, tätt följd av Googles moderbolag Alphabet som steg 6,5 procent.

Även WTI-oljan svarade för en rejäl revansch efter julkollapsen: 9,5 procent upp. En prisökning på 4 dollar, motsvarande 36 kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies