Annons

Rejäl rabatt när Polyplank vill ta in 15 miljoner kronor

First North-listade Polyplank vill ta in cirka 15 miljoner kronor i en nyemission. Rabatten i nyemissionen uppgår till rejäla 29 procent, baserat på den genomsnittliga kursen de senaste 15 handelsdagarna.

Foto:Polyplank

Polyplank POLY -1,04% Dagens utveckling , som bland annat tillverkar bullerplank och staket, vill använda pengarna från nyemissionen för att investera i ökad produktionskapacitet för att möta ”en kraftigt ökad orderingång”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Vi har under det senaste året kontinuerligt tagit nya ordrar och nu i maj 2021 tog vi vår största order i bolagets historia. För att möta den ökade efterfrågan och säkerställa att vi kan leverera med god kvalitet behöver vi nu utöka produktionskapaciteten och investera i maskinparken”, skriver vd Cay Strandén.

Erbjudandet riktar sig till såväl befintliga som nya investerare. Den som på avstämningsdagen den 3 juni äger aktier i Polyplank får företrädesrätt, elva ägda aktier ger rätt att teckna två nya aktier. Om samtliga aktieägare väljer att teckna fullt är emissionen fulltecknad, om inte kan även allmänheten söka och få tilldelning.

Teckningskursen på 25 öre per ny aktie motsvarar en rabatt på hela 29 procent jämfört med den genomsnittliga kursen de senaste 15 handelsdagarna. Polyplanks huvudägare Leif Jilkén, som enligt ägardatatjänsten Holdings sitter på 60 porcent av det totala antalet aktier, har tillsammans med några andra ur bolagets toppskikt åtagit sig att teckna aktier för cirka 2,7 miljoner kronor. Det motsvarar 18 procent av emissionsvolymen, alltså långt under det nuvarande ägandet.

”Stångåkonsult i Kalmar HB (Leif Jilkén) i egenskap av huvudägare har uttryckt önskan att inte utöka sitt ägande för mycket i och med redan för stor andel av bolaget, varför han kommer att teckna mindre än berättigat”, skriver Polyplank som förklaring till att storägaren går med på att låta sitt innehav spädas ut.

Dessutom har en icke namngiven extern investerare lämnat en emissionsgarantipå 11,1 Mkr, motsvarande 72 procent av den totala emissionen. För det besväret får den externa investeraren en kontant premieersättning om 10 procent.

Polyplank-aktien stängde i fredags på 0,3265 kronor per aktie. Bolaget har ett börsvärde på 110 Mkr. Emissionen kommer innebära en utspädning om 15 procent för de aktieägare som inte deltar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera