Annons

Rejäl rabatt i handelsstoppade First North-bolagets nyemission

Phamacologs aktie handelsstoppades ungefär en halvtimme in i tisdagens handel.

Bolaget meddelade på måndagskvällen att det avsåg genomföra en riktad nyemission av units genom ett så kallat bookbuildingförfarande.

Pharmacologs riktade emission om 1,4 miljoner units, motsvarande 2,8 miljoner aktier, övertecknades. Teckningskursen i den riktade emissionen uppgick till 10:80 kronor per unit, motsvarande 5:40 kronor per aktie. Rabatten var således omkring 13 procent i jämförelse med senaste betald kurs. Bolaget tillförs 15 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 22 procent för befintliga aktieägare.

Styrelsen i Pharmacolog har även beslutat att emittera teckningsoptioner av serie TO1 (samma serie som erhålls i den riktade emissionen) till bolaget.

Avstämningsdagen för att vederlagsfritt erhålla teckningsoptioner av serie TO1 kommer att meddelas så snart optionerna är registrerade vid Bolagsverket. Aktieägare i Pharmacolog kommer att erhålla en teckningsoption av serie TO1 för varje sju aktier som innehas på avstämningsdagen. Totalt emitteras cirka 1,4 teckningsoptioner av serie TO1 till aktieägarna.

Totalt emitteras cirka 2,8 teckningsoptioner av serie TO1, varav 1,4 i den riktade emissionen och 1,4 till aktieägarna.

Varje teckningsoption av serie TO1 ger rätt att teckna en ny aktie av serie B i bolaget mot kontant betalning motsvarande 70 procent av den volymviktade genomsnittskursen i aktien på Nasdaq First North Growth Market under perioden från den 26 juli 2021 till och med den 6 augusti 2021, dock kan teckningskursen uppgå till högst 12 kronor och lägst kvotvärdet för Pharmacologs aktier.

Teckningsperioden för teckning av aktier med stöd av teckningsoptioner av serie TO1 kommer att löpa från den 9 augusti 2021 till och med den 20 augusti 2021.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO1 kan Pharmacolog tillföras högst cirka 33,8 miljoner kronor.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO1 kommer utspädningen att uppgå till cirka 18,1 procent, beräknat på antalet aktier efter registreringen av den riktade emissionen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?