1515

Reinfeldt slår tillbaka mot Trump

Efter USA:s president Donalds Trumps påhopp på Sverige den senaste veckan reagerar nu Sveriges före detta statsminister Fredrik Reinfeldt.
”Det märkliga är att Donald Trump försöker säga till amerikanerna att det inte är någon bra idé att släppa in invandrare i landet. Då undrar man: hur tror du USA kom att bli USA?”, säger han till Aftonbladet.

Fredrik Reinfeldt
Fredrik ReinfeldtBild:TT

Efter Donalds Trump attacker på Sverige och den svenska invandringspolitiken gick SD-topparna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson ut i en debattartikel i Wall Street Journal i går och skrev att Donald Trump hade rätt. SD-topparna och USA:s president hävdar att brottsligheten ökat i Sverige till följd av invandringen till landet.

Men nu reagerar Sveriges före detta statsminister Fredrik Reinfeldt på attackerna mot Sverige. Han menar att brottsligheten över tid gått ner i Sverige, och att Donald Trump och hans anhängare har ett större syfte med sina attacker.

”Det här utnyttjas för ett större syfte. Det märkliga är att Donald Trump försöker säga till amerikanerna att det inte är någon bra idé att släppa in invandrare i landet. Då undrar man: hur tror du USA kom att bli USA? Det är ohistoriskt och märkligt att följa detta, säger Fredrik Reinfeldt till Aftonbladet.

"Jag tror att många i USA fortfarande har svårt att säga något mer sammanhängande om Sverige, det gäller nog även efter den här rapporteringen. Men det utnyttjas för vissa syften, att förmedla ett budskap att det inte fungerar när många människor kommer in i ett land, ett budskap att stoppa invandringen", fortsätter han.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?