Annons

Registreringsansökningar tyngde Enorama Pharmas resultat

Enorama Pharma, som utvecklar niktotinersättningsprodukter, redovisar en nettoomsättning på 0,7 miljoner kronor (1,1) och ett rörelseresultat på -7 miljoner kronor (-6) för det fjärde kvartalet 2019.

Rörelseresultatet har under årets sista kvartal påverkats av kostnader för registreringsansökningar av NRT-produkter i sju europeiska länder, skriver bolaget i sin bokslutskommuniké.

Likvida medel uppgick till 14,6 miljoner kronor per den 31 december 2019. Kassaflödet för helåret var -1,8 miljoner kronor (16,3). Arbetet i styrelsen med att säkerställa det framtida kapitalbehovet sker kontinuerligt, enligt rapporten.

”2020 är året då det händer - vi går från att enbart vara ett utvecklingsbolag till att sälja våra första produkter. Kort sagt, vi ska börja skapa lönsamhet”, skriver vd Mats Rönngard i bokslutskommunikén.

.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?