1515
Annons

Regioner bryter med Postnord

Region Blekinge och Region Kronoberg avslutar sitt samarbete med Postnord efter att företaget misslyckats med att leverera omkring tusen coronatester till ett labb i Uppsala i tid, rapporterar P4 Blekinge.

Foto:Anders Wiklund/TT, Anders Wiklund/TT

Det handlar framförallt om prover från medarbetare inom vården som försenats och varit svåra att spåra. Detta trots att regionerna använt Postnords dyrare expresstjänst.

”Det handlar om att kunna fria personal med lätta luftvägssymtom från coronamisstanke och det har tagit längre tid nu i vissa fall än det borde och någon har säkert fått vara hemma en dag extra”, säger Oskar Ekelund, verksamhetschef för klinisk mikrobiologi till P4.

Regionerna går nu i stället ihop med Jönköping som använder ett annat företag för leveranserna till labbet i Uppsala.

”Jönköping har haft hundra procent leverans i tid och inga bekymmer”, säger Oskar Ekelund.

Endomines flyttar sätet till Finland

Gruvbolaget Endomines har beslutat om flytt av bolagets säte från Sverige till Finland.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Flytten av moderbolagets säte genomförs i form av en omvänd gränsöverskridande fusion, varigenom det nuvarande noterade moderbolaget Endomines AB fusioneras med ett finskt helägt dotterbolag, Endomines Finland Oyj, som fortsätter som det överlevande bolaget, heter det i pressmeddelandet.

Endomines affärsverksamhet, tillgångar, skulder och anställda uppges inte påverkas av fusionen.

Fusionen och flytten av säte förväntas registreras omkring den 16 december 2022. Avsikten är att aktierna i Endomines Finland efter fusionen endast ska vara noterade på Nasdaq Helsingfors.

”Vi är övertygade om att fusionen kommer att gynna Endomines och våra aktieägare. En förenklad företagsstruktur kommer att göra oss mer flexibla och effektiva, vilket är viktiga egenskaper för oss. Vi är också övertygade om att detta är en passande tidpunkt för att genomföra fusionen och förenkla vår nuvarande komplicerade företagsstruktur”, kommenterar Kari Vyhtinen, vd för Endomines, i pressmeddelandet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera