Regioner bryter med Postnord

Region Blekinge och Region Kronoberg avslutar sitt samarbete med Postnord efter att företaget misslyckats med att leverera omkring tusen coronatester till ett labb i Uppsala i tid, rapporterar P4 Blekinge.

Foto:Anders Wiklund/TT, Anders Wiklund/TT

Det handlar framförallt om prover från medarbetare inom vården som försenats och varit svåra att spåra. Detta trots att regionerna använt Postnords dyrare expresstjänst.

”Det handlar om att kunna fria personal med lätta luftvägssymtom från coronamisstanke och det har tagit längre tid nu i vissa fall än det borde och någon har säkert fått vara hemma en dag extra”, säger Oskar Ekelund, verksamhetschef för klinisk mikrobiologi till P4.

Regionerna går nu i stället ihop med Jönköping som använder ett annat företag för leveranserna till labbet i Uppsala.

”Jönköping har haft hundra procent leverans i tid och inga bekymmer”, säger Oskar Ekelund.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?