Annons

Regeringsförhandling pågår in i det sista

Nyblivna S-ledaren Magdalena Anderssons förhandlingar med Vänsterpartiet har pågått hela helgen och pågår fortfarande på söndagseftermiddagen, uppger en källa för TT.

Foto:Anders Wiklund/TT

På måndagen vid lunch går tidsfristen ut. Då ska Magdalena Andersson återrapportera till talmannen om hon har ett underlag för att bilda regering.

Antingen har hon då en uppgörelse med V som innebär att hon kan släppas fram som ny statsminister, eller så kastar hon in handduken. Sedan tidigare har Centern sagt sig villigt att rösta gult, det vill säga passivt släppa fram S-ledaren som ny regeringsbildare. Det räcker med att V och C står bakom MP-S-regeringen.

Ett tredje alternativ är att Magdalena Andersson begär mer tid hos talmannen Andreas Norlén att fortsätta förhandlingarna, men då ska hon kunna visa på att en lösning är nära.

Ett fjärde alternativ, som talmannen flaggade för tidigare i månaden, är att föreslå Magdalena Andersson som statsminister även om förhandlingarna med V inte är klara.

–”Jag utesluter inte det för att driva på processen”, sade talmannen Andreas Norlén då.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera