Hoppa till innehållet

Annons

Regeringens beslut får hård kritik: ”Kan leda till en akut elkris med superkort varsel”

Regeringen anser att hotet mot den svenska kärnkraften avvärjts genom att mellanlagret i Oskarshamn får klartecken att ta emot mer kärnavfall. Men beslutet får omgående hård kritik. Moderaterna varnar för att hotet om en akut elkris inte är undanröjt.

Miljö- och klimatminister Per Bolund (MP).
Miljö- och klimatminister Per Bolund (MP).Foto:Erik Simander/TT
Bassängen i Clab.Foto:Curt-Robert Lindqvist
Kärnkraftverken O1:an och O2:an på Simpevarpshalvön utanför Oskarshamn.Foto:Adam Ihse/TT
Lars Hjälmered (M)
Lars Hjälmered (M)Foto:Stina Stjernkvist/TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från Contour DesignAnnons

Vikten av ergonomi: “En investering i människor och i framtiden”

Sann ergonomi på arbetsplatsen är ett konstant, förebyggande arbete. Det menar innovatörerna på Contour Design, som med sitt utbud av ergonomiska tvåhandsmöss, vertikala möss och tangentbord vill bidra till en bättre arbetsmiljö med högre effektivitet.

Kontorsarbetare tillbringar många timmar framför sina datorer, något som i dagens hybrida arbetsklimat inte kommer förändras. Felaktig hållning och repetitiva rörelser kan på kort sikt leda till omedelbara besvär, till exempel nacksmärta, ryggsmärta, axelsmärta och handledssmärta. 

– I värsta fall kan det på längre sikt ge kroniska muskuloskeletala problem, såsom kronisk ryggsmärta, diskbråck, karpaltunnelsyndrom och seninflammation. Dessutom kan det skapa trötthet, dålig koncentration och allmänt försämrad arbetsprestation, förklarar Kenneth Nielsen, vd på Contour Design.

Tvåhandsmus bör vara en naturlig del av kontorsmiljön

Som ledande innovatör inom ergonomisk design erbjuder Contour Design ett brett utbud av ergonomiska tvåhandsmöss, vertikala möss och tangentbord som är skräddarsydda för att möta behoven hos både privatpersoner och företag. För att de anställda inte ska få smärta av långvarig musanvändning bör en tvåhandsmus vara en naturlig del av kontorsmiljön, precis som ett bord och en stol som man kan justera, menar Kenneth Nielsen.

– Den traditionella enhandsmusen har i princip inte ändrat sin utformning sedan den kom till marknaden för över 40 år sedan. Den är inte konstruerad för att stödja en mänsklig kropp och användas åtta timmar om dagen fem dagar i veckan. En tvåhandsmus innebär mindre belastning på händer och handleder samtidigt som armarna placeras i en mycket mer naturlig position framför kroppen, förklarar han och fortsätter:

– Viktigt att poängtera är dock att ergonomiska möss inte ska ses som en behandling efter att skadan har uppstått, utan snarare som ett proaktivt förebyggande av framtida skador och smärta – särskilt vid heltidsanvändning av datorn under många år.

Ergonomin viktig även ur ett affärsperspektiv

Även ur ett affärsperspektiv är ergonomin en central pusselbit. Anställda som mår bra och är fria från smärta och obehag ger tydliga ringar på vattnet. I förlängningen bidrar det till minskade sjukvårdskostnader, ökad produktivitet och ett mer konsekvent arbetsflöde. När de anställda känner att deras välbefinnande värderas är de dessutom mer benägna att stanna kvar i företaget på lång sikt, vilket minskar omsättningen och de kostnader som är förknippade med den.

– Bättre hälsa och säkerhet på arbetsplatsen är en investering i människor och i framtiden, avslutar Kenneth Nielsen.

Om Contour Design 

Contour Design är en ledande leverantör av ergonomisk datorhårdvara och specialiserar sig på att utforma och tillverka produkter som ökar användarens komfort, produktivitet och allmänna välbefinnande. Med mer än 25 års erfarenhet och fokus på ergonomi strävar Contour Design efter att skapa innovativa lösningar som tar itu med de utmaningar som är förknippade med långvarig datoranvändning, med produkter som RollerMouse, SliderMouse och Unimouse.  Med huvudkontor i Danmark och lokal närvaro i mer än 10 länder i Norden, Europa och USA har de idag över 100 anställda globalt.

Läs mer på www.contourdesign.se 

 

Mer från Contour Design

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Contour Design och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera