Annons

Regeringen lanserar internationell kampanj kring skiftet i migrationspolitiken

Regeringen lanserar en ”internationell informationskampanj” om det skifte som nu genomförs i den svenska migrationspolitiken.

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) håller pressträff tillsammans med Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Henrik Vinge.
Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) håller pressträff tillsammans med Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Henrik Vinge.Foto:Jessica Gow/TT

Informationskampanjen ska rikta sig bland annat till utlandsmyndigheter och andra myndigheter med utländska kontaktytor, uppger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) på en pressträff.

Kommunikation ska också riktas till utländska medier och utländska ambassader i Sverige.

”I dag saknar två tredjedelar av de som kommer till Europa skyddsskäl. Många av dem kommer att tvingas återvända och ännu mer så med den svenska politiken under den här regeringen och samarbetspartiet”, säger Malmer Stenergard.

Många migranter lägger sina liv i händerna på flyktingsmugglare, säger hon.

”Ändå kommer de att sedan behöva återvända. Om de får information om vilka regelverk som gäller här så minskar vi risken för lidande för de här personerna och kan i större utsträckning fokusera på dem som verkligen har skyddsskäl.”

Är budskapet att Sverige är fullt?
”Budskapet handlar om att redogöra exakt för hur den svenska migrationspolitiken ser ut och kommer att se ut, där det handlar om stramare regler för anhöriginvandring, skärpta försörjningskrav och skärpta krav för medborgarskap.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera