Annons

Regeringen går vidare med Karolinskautredning

Med anledning av problemen kring det omskrivna sjukhusbygget Nya Karolinska tar regeringen nu det formella beslutet om en utredning om offentlig-privat samverkan, styrning och kontroll i landstingen.

Socialminister Annika Strandhäll (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) talade redan i förra veckan om att de ansåg att det är regeringens ansvar att ta reda på vad som hänt och att förebygga att det händer igen.

Enligt utredningsdirektiven, som regeringen nu presenterar, ska det vara en allmän genomlysning av processer för beslut och genomförande vid upphandlingar och investeringar i hälso- och sjukvården i landstingen, i första hand.

Utredaren, som regeringen ännu inte kan presentera, ska också granska sådant som stöd av konsulter när stora förändringar och beslut tas, till exempel vid ett stort bygge.

Utredningen ska lämna sina förslag senast den 1 mars 2019.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?