Annons

”Regeringen alldeles för passiv” – kräver insatser efter Volvos dystra besked

Regeringen har varit för passiv och måste efter de stora varslen från bland andra AB Volvo snabbt införa stimulanser för att få fart på den krisdrabbade svenska fordonsindustrin. Det anser Västsvenska Handelskommaren. 

Johan Trouvé, vd för Västsvenska Handelskammaren
Johan Trouvé, vd för Västsvenska HandelskammarenFoto:Västsvenska Handelskammaren

”Med tanke på den låga efterfrågan på lastbilar de senaste månaderna och prognoserna framöver på grund av corona, är det egentligen inte helt oväntat”, säger Johan Trouvé, vd för Västsvenska Handelskammaren till Di kort efter AB Volvo VOLV B +1,27% Dagens utveckling s besked om stora personalneddragningar. 

Organisationen understryker att AB Volvo är oerhört betydelsefullt inte bara för Västsverige utan för hela landet.

”Förutom att många anställda och konsulter drabbas anser vi att varslet, som kommer kort tid efter Volvo Cars neddragning, visar att det finns ett stort behov av att regeringen nu måste vidta ytterligare åtgärder för att få i gång den för Sverige så oerhört viktiga fordonsindustrin”, säger Johan Trouvé.

Den svenska regeringen har varit ”alldeles för passiv” anser han och jämför med att en rad andra europeiska länder med stor fordonsindustri som Tyskland, Frankrike och Spanien gjort betydligt mer.

Vad är det då ni vill se?
”Vi vill gärna se stimulanser för en grön omställning av branschen, inklusive utökade miljöpremier och skrotningspremier både för lätta och tunga fordon. Men också en rejäl satsning på laddstolpar för elektrifiering, vätgas och forskning och utbildning för att stärka svenska fordonsindustrins konkurrenskraft inom området”, säger Johan Trouvé, som däremot är mer skeptisk till stora satsningar på elvägar som diskuterats det senaste året.

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?