1515

Redeye: Orexo är intressant

Orexo levererade en stark rapport för andra kvartalet, som med råge slog Redeyes och marknadens förväntningar. Det var försäljningen av Zubsolv som utvecklades bättre än vad väntat, trots avtagande marknadsandel, konstaterar analyshuset. 

Redeye spår en relativt oförändrad marknadsandel för Zubsolv under andra halvåret 2017, vilket är en sänkt förväntning, men en något lägre rabattnivå per tablett gör att man ändå tror på att viss försäljningsökning jämfört med första halvåret. Fortsatt starkt fokus på kontroll av kostnaderna är anledning till att analyshuset ändå höjer vinstestimaten.

"Den senaste tidens lägre dollarkurs mot den svenska kronan slår negativt på våra estimat och detta är huvudorsak till att vi drar ned förväntningarna på försäljningen för i år och närmaste åren. Sänkta förväntningar på rörelsekostnaderna neutraliserar dock effekten, varför vi förväntar oss lönsamhet på samma nivå eller något bättre än i tidigare prognos", resonerar analyshuset.

De uppdaterade estimaten påverkar dock inte värderingssynen på Orexo och motiverat värde uppgår till 60 (60) kronor per aktie. Utöver den låga värderingen av Orexo som råder på börsen anser Redeye att möjligheter till ett bra nyhetsflöde under andra halvåret 2017 gör aktien intressant.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?