Annons

Rederiet flyr Sverige – flyttar verksamhet och notering utomlands

Börsrederiet Concordia nobbar svensk tonnageskatt och har just flyttat både legal status och sin operativa drift till Danmark. Samtidigt är Concordia i full färd med förberedelserna för att eventuellt lämna Stockholmsbörsen och flytta noteringen till Oslobörsen.

Kim Ullman, vd för Concordia Maritime, uppger att beslutet om att eventuellt lämna Stockholmsbörsen och i stället notera tankrederiet på Oslobörsen under första halvåret i år enligt planerna fattas inom kort. Målet är att få en bättre värdering.
Kim Ullman, vd för Concordia Maritime, uppger att beslutet om att eventuellt lämna Stockholmsbörsen och i stället notera tankrederiet på Oslobörsen under första halvåret i år enligt planerna fattas inom kort. Målet är att få en bättre värdering.Foto:Lars Ardarve
Införandet av tonnageskatt skulle locka svenska rederier att stoppa utflaggningen och i stället ha svensk flagg. Men Stenakontrollerade Concordia, med bland annat tankfartyget Stena Image i flottan, nobbar svenska tonnageskatten och flyttar nu operativa verksamheten till Danmark.
Införandet av tonnageskatt skulle locka svenska rederier att stoppa utflaggningen och i stället ha svensk flagg. Men Stenakontrollerade Concordia, med bland annat tankfartyget Stena Image i flottan, nobbar svenska tonnageskatten och flyttar nu operativa verksamheten till Danmark.Foto:Tommy Chia-SG

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?