Red Bull-arvtagaren efterlyst av Interpol

Interpol har efterlyst Vorayuth Yoovidhya som är arvtagare till Red Bull-imperiet, rapporterar AP.

Vorayuth Yoovidhya, arvtagare till red Bull-imperiet.
Vorayuth Yoovidhya, arvtagare till red Bull-imperiet.

Bakgrunden är Vorayuth Yoovidhyas försvinnande i samband med en resa till Singapore med hjälp av familjens privata jetflygplan.

Dessförinnan stod han åtalad för en bilolycka 2012 i vilken en polisman dog. Vorayuth Yoovidhya själv reagerade i samband med händelsen genom att fly olycksplatsen och har sedan dess upprepade gånger avstått från att möta åklagaren.

32-åriga Vorayuth Yoovidhya är sonson till Chaleo Yoovidhya som tillsammans med österrikaren Dietrich Mateschitz introducerade Red Bull, världens populäraste energidryck, i mitten av 1980-talet.

Familjen Yoovidhya kontrollerar 51 procent av Red Bull.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?