Recytec genomför riktad nyemission

Recyctec som handlas på Aktietorget har beslutat att genomföra en riktad emission om cirka 2,7 till 3,6 miljoner kronor för att säkerställa finansiering.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Recyctec har tidigare meddelat att bolaget har likviditet att bedriva verksamheten intill utgången av januari månad 2018.

Styrelsen har tidigare aviserat att en möjlighet att finansiera verksamheten är att genomföra en försäljning av fastigheten i Jönköping men nu gör bedömer styrelsen att en sådan affär inte gynnar bolaget.

"Efter lösen av befintliga lån, där långivarna innehar pantbrev, skulle transaktionen ge alltför lågt överskott. Därtill hade bolaget belastats med en högre löpande kostnad i form av ett hyreskontrakt med lång löptid", heter det.

Styrelsen har, som också tidigare meddelats, utrett alternativ till finansiering, men efter intensivt arbete funnit den enda realistiska möjligheten vara en riktad emission.

Därför är planen att genomföra en riktad nyemission av aktier som beräknas inbringa 2,7 - 3,6 miljoner kronor, beroende på när teckning och betalning sker. Antalet nyemitterade aktier får inte överstiga 8.897.960 B-aktier. Bolaget har erhållit muntliga löften från vidtalade investerare och betraktar emissionen som fulltecknad.

"Med detta kapitaltillskott och med nuvarande bedömning av utvecklingen av försäljningstillväxten bedömer styrelsen att bolaget har likviditet att bedriva verksamheten minst 6 månader framöver. Styrelsen kan inte idag garantera att bolaget har tillräcklig finansiering för att bedriva verksamheten för en period om tolv månader", skriver Recyctec.

Recyctec avser att använda likviden från nyemissionen till att säkerställa bolagets rörelsekapitalbehov för att fokusera på att utveckla verksamheten och arbeta vidare mot de mål som tidigare kommunicerats samt antagits av styrelsen. Bolaget kommer att fortsätta med fullt fokus på försäljning och anskaffning av glykol, heter det.

Emission är riktad mot en grupp investerare och de nya aktierna emitteras till en kurs 0:40 kronor. Om betalning för tecknade aktier erläggs innan den 1 februari 2018 emitteras de nya aktierna till en kurs av 0:30 kronor per aktie.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?