Annons

Recyctec: Pengarna räcker ett halvår

Recyctecs försäljningsprognos tillsammans med emissionslikviden från de flertalet kapitalanskaffningar bolaget gjort, gör att styrelsen bedömer att bolaget har tillräcklig likviditet att bedriva verksamheten under cirka ett halvår.

Det framgår av bokslutskommunikén. 

Under fjärde kvartalet 2017 uppgick omsättningen till 1,9 miljoner kronor (0,5) med ett resultat på -3,9 miljoner kronor (-5,0).

Kassaflödet från den löpande verksamheten för det fjärde kvartalet 2017 uppgick till -3,7 miljoner kronor (-6,5).

"Produktionsanläggningen har under det fjärde kvartalet fungerat väl men vi tittar på möjligheten att förbättra kapaciteten under 2018", säger vd Niklas Ekman.

Under året har kapitalanskaffningar, byte av vd och etablering av ny säljorganisation tagit resurser och påverkat resultatet negativt. 

"Bolagets fokusering och förtydligande av affärsmodellen och strukturerade arbete fortsätter, men vi ser nu resultat och går in i en mer normal fas", heter det.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?