Annons

Recipharm vänder till förlust – slopar utdelning

Recipharm, kontraktstillverkare inom läkemedelsindustrin, redovisar en nettoomsättning på 1.403 miljoner kronor under fjärde kvartalet (1.333), en ökning med 5,3 procent.

Ebitda uppgick till 226 miljoner kronor (229) motsvarande en ebitda-marginal på 16,1 procent (17,2).

Recipharm RECI B +0,26% Dagens utveckling avser att avveckla verksamheten vid två anläggningar i Sverige och detta gav engångsposter som påverkade ebit och resultat före skatt med -240 miljoner kronor.

Rörelseresultat (EBIT) uppgick till -160 miljoner kronor (121). Ebit justerat för ovan nämnda engångsposter uppgick alltså till 80 miljoner kronor.

Resultat efter skatt blev -183 miljoner kronor (76) motsvarande ett resultat per aktie om -2:96 kronor före utspädning (1:09).

Styrelsen föreslår ingen utdelning för 2017 (1:50).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?