Annons

Recipharm slutför miljardköp

Recipharm har slutfört förvärvet av Kemwells farmaceutiska verksamheter i Bengaluru i Indien för över en miljard kronor.

Affären uppges väsentligt expandera Recipharms närvaro på tillväxtmarknader och öka försäljningen på dessa marknader till mer än 800 miljoner kronor, vilket domineras av försäljning direkt till den snabbväxande indiska läkemedelsmarknaden, framgår det av ett pressmeddelande.

Det innebär även en stor utbyggnad av Recipharms kapacitet i Indien och stärker ytterligare Recipharms synergistiska affärsmodell genom att samordna utvecklingsverksamheterna i USA och Indien med det sammanslagna bolagets tillverkningsverksamheter i Indien och Europa.  Därutöver tillkommer möjligheter till kommersiella synergier från förbättrat kunderbjudande och korsförsäljning, heter det.

Förvärvet hade en proformaomsättning för kalenderåret 2016 om 2 263 miljoner rupier, vilket var en ökning med 5 procent trots att fjärde kvartalets omsättning påverkades tillfälligt negativt när alla sedlar med höga valörer blev ogiltiga i Indien.

Förvärvspriset för verksamheten i Indien uppgår till 7.980 miljoner rupier (1.058 miljoner kronor) på skuldfri basis. Förvärvsavtalet omfattar även rätt till förtur att förhandla om förvärv av Kemwells indiska biofarmaceutiska verksamhet, som inte ingår i förvärvet utan kommer behållas i säljarnas ägo.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?