Annons

Real Holding vände till förlust i tredje kvartalet

Fastighetsbolaget Real Holding vände till förlust i tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.

Hyresintäkterna steg till 6,5 miljoner kronor (5,4) och de totala intäkterna blev 9,0 miljoner kronor (6,5).

Driftsnettot var 4,8 miljoner kronor (3,7). Rörelseresultatet blev 1,9 miljoner kronor (1,5), med en rörelsemarginal på 21,1 procent (23,1).

Resultatet före skatt var minus 3,1 miljoner kronor (0,8). Resultatet efter skatt blev minus 3,9 miljoner kronor (3,0), motsvarande minus 0,24 kronor per aktie (0,26).

"Den nya strategin innebär att vi renodlar "Real Holding 2.0" till att bli ett välskött, växande och lönsamt fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i välmående tillväxtorter. Vi fokuserar på orter i tillväxt, med ett diversierat näringsliv och låg konjunkturkänslighet. Genom väl avvägda förvärv och aktiv och långsiktig förvaltning parat med en riskjusterad belåning har vi mycket goda möjligheter att skapa ett stort förädlingsvärde både på kort och lång sikt. En resa jag ser fram emot att få leda och en resa jag hoppas att våra aktieägare vill delta i", kommenterar vd Anna Weiner Jiffer delårsrapporten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?