Annons

RBC tror på norskt rally mot kronan

Den norska kronan står inför ett rally mot den svenska motsvarigheten, och den senaste tidens förstärkning av den svenska valutan mot den norska ger därför ett säljläge. Det spår RBC Capital Markets, enligt Financial Times.

Norska pengar.
Norska pengar.Bild:Stefan Jerrevång/TT

Bakgrunden är utsikterna för penningpolitiken i de två länderna. Både svensk och norsk kärninflationen har inkommit en bit under förväntan de senaste månaderna - men det är Riksbanken som enligt RBC har lägst tröskel för att vidta ytterligare penningpolitiska lättnader om trenden skulle fortsätta.

Dessutom tror RBC att den svenska kronan kommer pressas av en allt större valutaspekulation framöver. Banken har gått lång i den norska kronan med målnoteringen 1,0820 i NOK/SEK, vilket kan jämföras med den nuvarande nivån 1,0612.

Den norska inflationsdatan för december väntas på tisdag medan svenskt dito presenteras på torsdag.  


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?